Προϊόντα - Terra Grow Γενικής Χρήσης 50L
Τerra Grow Γενικής Χρήσης 50L.
September 22, 2016
Προϊόντα - Terra Grow Γενικής Χρήσης 20L
Τerra Grow Γενικής Χρήσης 20L
September 23, 2016
Show all
Προϊόντα - Terra Grow Λαχανόκηπου 50L

Τerra Grow Λαχανόκηπου 50L


Το “Τerra Grow Οργανικό Υπόστρωμα Λαχανόκηπου” συσκευάζεται από την Eco – Terra ΑΒΕΕ σε σακιά των 50 λίτρων και διατίθεται σε παλέτα των 54 σακιών.

Είναι ένα άριστο οργανικό υπόστρωμα από compost, ξανθιά τύρφη σφάγνου και ελαφρόπετρα, εμπλουτισμένο με μικροοργανισμούς ανάπτυξης του ριζικού συστήματος, ιδανικό για καλλιέργεια λαχανικών (καρποδοτικά και φυλλώδη), αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τόσο σε γλάστρες και μεγάλα φυτοδοχεία όσο και στο έδαφος.

Είναι πλούσιο σε οργανική ουσία, με το compost να αποτελεί τη φυσική δεξαμενή παροχής χουμικών και φουλβικών οξέων και των απαραίτητων για την ανάπτυξη των φυτών, θρεπτικών μακροστοιχείων και ιχνοστοιχείων.

Η προσεγμένη επεξεργασία, η δομή του υποστρώματος, και η ομοιογένειά του, ρυθμίζουν την τέλεια περιεκτικότητα αέρα/νερού στο υπόστρωμα, διασφαλίζοντας την ομοιόμορφη διαβροχή και την άριστη κατακράτηση νερού, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν μία πολύ καλή αποστράγγιση και μία υψηλή και σταθερή ανταλλαγή κατιόντων.

Δημιουργούνται έτσι ιδανικές συνθήκες που ευνοούν μία γρήγορη και συμπαγή ανάπτυξη του ριζικού συστήματος.

Αναλυτικά τα συστατικά του εδαφομείγματος είναι:

  • Ξανθιά τύρφη βαθμού αποσύνθεσης Η2 – Η5 (50% 10-20mm & 50% 20-40 mm)
  • Κομπόστ – πρόκειται για το Edem compost
  • Ελαφρόπετρα (0 – 8 mm) πρόκειται για το χημικά αδρανές ηφαιστειογενές αργιλοπυριτικό ορυκτό που εξάγεται στο νησί της Νισύρου
  • Χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεγάλου πορώδους εξασφαλίζοντας ιδανική ισορροπία αέρα/νερού στη ρίζα των φυτών. Απαλλαγμένο φυτοπαθογόνων μικροοργανισμών. Αποτρέπει το σβόλιασμα του υποστρώματος. Συμβάλλει στην καλή αποστράγγιση και αποτρέπει σαπίσματα ριζών. Προστατεύει τις ρίζες από ακραίες μεταβολές θερμοκρασιών. Η δομή του δεν υποβαθμίζεται με το πέρασμα του χρόνου
    Εμβόλιο μικροοργανισμών ανάπτυξης ριζικού συστήματος: Πρόκειται για οργανικό ενεργοποιητή που αποτελείται από σύμπλεγμα συμβιωτικών ενδομυκορριζικών μυκήτων (Vesicular Mycorrhizal Arbuscolar), ομάδα μικροοργανισμών με χαρακτηριστικά ενδιάμεσα μεταξύ μυκήτων και βακτηρίων, και PGPR (Plant Growth Promoting Rhizobacteria) ριζοβακτήρια που ευνοούν την ανάπτυξη των φυτών

Χρήσεις του εδαφομείγματος

  • Ως υπόστρωμα σποράς, σε δίσκους – παλετάκια σποράς διαχωριζόμενων θέσεων, σε γλάστρες και ζαρντινιέρες και απευθείας στο έδαφος.
  • Για μεταφύτευση σποροφύτων, είτε κατευθείαν στο έδαφος είτε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες.
  • Βελτιωτικό εδάφους.

Στην συσκευασία των οργανικών υποστρωμάτων φύτευσης της σειράς Terra – Grow – σύμφωνα με την ΚΥΑ 217217/2004 ΦΕΚ Β΄ 35 άρθρο 2 παράγραφος για τα εδαφομείγματα – αναγράφονται λεπτομερώς τα συστατικά του εδαφομείγματος και οι ιδιότητες αυτών, υπάρχει ανάλυση θρεπτικών στοιχείων και φυσικοχημικών παραμέτρων, καθώς και λεπτομερής περιγραφική αναφορά στον τρόπο χρήσης του, με τρόπο τέτοιο που δεν δημιουργεί, αλλά απαντά στις απορίες του καταναλωτή, τόσο όσο αφορά στην σύσταση του προϊόντος, αλλά και όσο αφορά στον τρόπο χρήσης του.

Προϊόντα - Άλλα Στοιχεία - Terra Grow Λαχανόκηπου 50L.
Προϊόντα - Άλλα Στοιχεία - Λαχανόκηπος 2
Προϊόντα - Άλλα Στοιχεία - Λαχανόκηπος 1