Και αυτό επειδή, τελικά το σύνολο των απορριμμάτων καταλήγει στους πράσινους κάδους με αποτέλεσμα να χάνεται ένα μεγάλο μέρος των βιοαποβλήτων που θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν, εάν τοποθετούνταν στους καφέ κάδους.
Στο πλαίσιο αυτό τόσο οι αρμόδιοι φορείς όπως είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ),όσο και παράγοντες της αγοράς ζητούν να λυθεί το πρόβλημα διαχείρισης των βιοαποβλήτων (οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών κλπ) και να ενθαρρυνθεί η κομποστοποίηση, η φυσική μετατροπή δηλαδή των συγκεκριμένων υλικών σε χρήσιμο λίπασμα, εδαφοβελτιωτικό ή κομπόστ. Στην ίδια λογική, ζητούν να εφαρμοστεί και η νομοθεσία αναφορικά με την διαχείριση των αποβλήτων σε επίπεδο θεσμικό αλλά και σε επίπεδο αγοράς.