Ειδήσεις - Λύματα
Με νέο πρόστιμο κινδυνεύει η Ελλάδα για την (μη) επεξεργασία λυμάτων
September 28, 2016
Ειδήσεις - Ανακύκλωση Σουηδία
Η Σουηδια ανακυκλωνει το 99% των αποβλητων της και παραγει ενεργεια
September 28, 2016
Ειδήσεις - Βέλα

Ειδήσεις - Βέλα

Βελα: Η κυκλικη οικονομια πρεπει να γινει τροπος σκεψης

Στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου σκέψης της κοινωνίας με την προσαρμογή στις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Καρμένου Βέλα, Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία.

Σε εκδήλωση πολιτικού διαλόγου για την κατανόηση προσαρμογής της κλιματικής αλλαγής, που έγινε στο Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων της Νότιας Αφρικής, ο κ. Βέλα τόνισε ότι «στα αλήθεια χρειάζεται μια κοινωνική αλλαγή, αλλαγή του τρόπου σκέψης.

Οι αλλαγές πρέπει να περιστρέφονται γύρω από την κυκλική οικονομία και με αυτή πρέπει να εξοικειωθούμε. Το παραδοσιακό βιομηχανικό μοντέλο θα πρέπει αλλάξει για να αποφύγουμε τον τεράστιο όγκο αποβλήτων».

Απευθυνόμενος στο κοινό, ο ίδιος είπε ότι «η ΕΕ έχει προτείνει μια σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή που αφορά την ανακύκλωση στο γυαλί, το πλαστικό, το ατσάλι και το αλουμίνιο.

Ειδήσεις - Βέλα

Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται μεταξύ 30 και 95 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο, σε σύγκριση με την υγειονομική ταφή».

Για τη συμφωνία της κλιματικής αλλαγής στο Παρίσι, ο Επίτροπος σημείωσε ότι «έχει τα σωστά συστατικά αλλά από μόνη της αυτή δεν είναι αρκετή για το κλίμα».

Κατά την παρουσίαση του πλαισίου της ΕΕ, ο κ. Βέλα ανέφερε ότι αναμένεται να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 40% κάτω από τα επίπεδα του 1990 έως το 2030, να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση κατά 27% και το ίδιο ποσοστό της ενέργειας να προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».