Προϊόντα - Terra Grow Γενικής Χρήσης 20L
Τerra Grow Γενικής Χρήσης 20L
September 23, 2016
Show all
Προϊόντα - Terra Grow Γενικής Χρήσης 50L

Τerra Grow Γενικής Χρήσης 50L.


Το “Τerra Grow Οργανικό Υπόστρωμα Γενικής Χρήσης” συσκευάζεται από την Eco – Terra ΑΒΕΕ σε σακιά των 50 λίτρων και διατίθεται σε παλέτα των 54 σακιών.

Πρόκειται για ένα ειδικά μελετημένο οργανικό υπόστρωμα από compost, ξανθιά τύρφη και ελαφρόπετρα, εμπλουτισμένο με ατταπουλγίτη.

Είναι ένα εδαφομείγμα πλούσιο σε οργανική ουσία, με το compost να αποτελεί την φυσική δεξαμενή παροχής των απαραίτητων, για την ανάπτυξη των φυτών, θρεπτικών μακροστοιχείων και ιχνοστοιχείων, που σε συνδυασμό με τον ατταπουλγίτη επιμηκύνεται ο χρόνος δράσης τους.

Εξασφαλίζει ένα άριστο περιβάλλον για την υγιή ανάπτυξη της ρίζας, με αποτέλεσμα, ισορροπημένη ανάπτυξη των φυτών, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους, πλούσια ανθοφορία, υγιές και πράσινο φύλλωμα.

Αναλυτικά τα συστατικά του εδαφομείγματος είναι:

 • Ξανθιά τύρφη βαθμού αποσύνθεσης Η2 – Η5
 • Κομπόστ πρόκειται για το Edem compost
 • Ελαφρόπετρα πρόκειται για το χημικά αδρανές ηφαιστειογενές αργιλοπυριτικό ορυκτό που εξάγεται στο νησί της Νισύρου
 • Χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεγάλου πορώδους εξασφαλίζοντας ιδανική ισορροπία αέρα/νερού στη ρίζα των φυτών. Απαλλαγμένο φυτοπαθογόνων μικροοργανισμών. Αποτρέπει το σβόλιασμα του υποστρώματος. Συμβάλλει στην καλή αποστράγγιση και αποτρέπει σαπίσματα ριζών. Προστατεύει τις ρίζες από ακραίες μεταβολές θερμοκρασιών. Η δομή του δεν υποβαθμίζεται με το πέρασμα του χρόνου
  Ατταπουλγίτης ένα σπάνιο μαγνησιούχο αργιλοπυριτικό ορυκτό, που εξάγεται στην περιοχή των Γρεβενών. Χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλη ικανότητα προσρόφησης νερού, το οποίο αποδίδει στη ρίζα του φυτού όταν επικρατούν ξηροθερμικές συνθήκες.
  Βοηθάει στην ανάπτυξη βαθύτερης ρίζας των φυτών. Βελτιώνει την ανάκτηση του ριζικού συστήματος κατά την μεταφύτευση. Μειώνει την συρρίκνωση του εδαφικού υποστρώματος μεταξύ των κύκλων ποτίσματος. Μειώνει τη συμπίεση το εδαφικού υποστρώματος, και επιτυγχάνει τον καλύτερο αερισμό του.
  Λειτουργεί ως δεξαμενή θρεπτικών στοιχείων διότι έχει την ιδιότητα να προσροφά το πλεονάζον άζωτο, κάλιο, φωσφόρο και ιχνοστοιχεία προστατεύοντάς τα από έκπλυση και να τα αποδίδει εκ των υστέρων, στο φυτό μέσω μηχανισμού βραδείας αποδέσμευσης λόγω της μεγάλης εναλλακτικής του ικανότητας και του ενυδατωμένου μικροπορώδους του , παρέχοντάς τα στα φυτά μας για περισσότερο χρονικό διάστημα, ενώ περιέχει σίδηρο και μαγνήσιο που αποτρέπει τις χλωρώσεις, ενισχύοντας το έντονο πράσινο χρώμα των φύλλων.

Χρήσεις του εδαφομείγματος

 • Σε φυτεύσεις – μεταφυτεύσεις ανθοφόρων φυτών, καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων σε κήπο ή σε γλάστρα
 • Σπορά – φύτευση σποροφύτων, είτε κατευθείαν στο έδαφος είτε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες
 • Βελτιωτικό εδάφους
Προϊόντα - Άλλα Στοιχεία - Terra Grow Γενικής Χρήσης 50L.
Προϊόντα - Άλλα Στοιχεία - Γενικής Χρήσης 1
Προϊόντα - Άλλα Στοιχεία - Γενικής Χρήσης 2